Spørsmål og svar

Det å vite hva man kan gjøre/ikke gjøre av elektrikerarbeid selv, eller begreper rundt det elektriske er ikke alltid like enkelt å forstå. Under har vi samlet en rekke spørsmål og svar som vi svarer på med jevne mellomrom.

Hvor lang tid tar det før varmekablene virker?
Det kan ta opp til 12 timer før gulvet når riktig temperatur. Men dette varierer i forhold til hvor mye støp som ligger rundt varmekabelen.
Varmekablene virker ikke, hva må jeg gjøre, bytte termostat eller pigge?

Det er vanskelig å konkludere om en varmekabel har sluttet å fungere uten å gjennomføre nødvendig måling av varmekabelen. Det er i de fleste tilfeller to årsaker til at en varmekabel har sluttet å fungere, dette er da termostat som har sluttet å funger eller varmekabelen har sluttet å fungere. Det man kan forsøke er å skru opp termostaten litt for å se om det blir noen reaksjon, men du må kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige målinger for å gi en fullstendig konklusjon.

Jeg har nylig skiftet termostat men gulvet blir ikke skikkelig varmt.

Det er mange ting som spiller inn her. Den enkleste løsningen som kan være aktuell er å skru opp styrken med hjulet eller knappene på regulatoren/termostaten. Her er det mange typer produkter. Noen går fra 1-10 og andre fra 0-100%. Noen har hjul du vrir på andre har knapper.

Dersom dette ikke gir ønsket effekt kan det være flere grunner til det:
– Kabelen kan ligge for ”dypt” i gulvet slik at varmen går nedover.
– Er det lagt flis på flis? Da vil varmen bli dårligere på lag 2
– Har kabelen nok effekt? På bad anbefales 120-150w pr km2

Jeg skal sette inn ny komfyr og platetopp hva må jeg tenke på?

Det er viktig å vite om man skal ha platetopp med induksjon eller ikke. Dette grunnet at en induksjon platetopp krever noe mer strøm. Dersom man har en tradisjonell kjeramisk komfyr i dag og skal bytte til separat platetopp så kan det være nødvendig med ny(e) kurser til kjøkkenet, samt komfyrvakt.

Komfyren virker ikke etter at jeg fikk montert komfyrvakt eller -Noe er feil med komfyrvakten. Hva gjør jeg?

Les brosjyren du fikk da komfyrvakten ble innstalert. Du kan også klikke deg inn på komfyrvakten via vår hjemmeside, for å finne brosjyren.

Noen komfyrvakter krever at man bytter batterier i sensoren. Prøv det først. I brukerveiledningen skal det stå hvordan dette gjøres.

Prøv å tilbakestille komfyrvakten. Hvordan man gjør dette står i brukerveiledningen. Dersom problemet vedvarer, ta kontakt.

Om du benytter produkt fra CTM lyng kan du ringe dems døgnåpne servicetelefon på 46488100

Eaton komfyrvakt: 90824101

Scandinavian electric / Online: 66775750 (tastevalg, komfyrvakt)

Jeg har kjøpt ny stekeovn med platetopp og ovn adskilt. Hva må gjøres?

Hvis du kun har hatt 1 kurs til stekeovn tidligere, så er denne kursen sannsynligvis for svak for å drifte platetopp (induksjon). Man trenger vanligvis mellom 20 og 25 ampere for å drifte platetoppen alene. I tillegg trenger man en kurs på minst 16 ampere som drifter stekeovnen.

Jeg må ha ny kurs. Hvor mye koster det?

Det kommer an på anlegget ditt i dag. Er det skjult anlegg? Hvor langt er det fra sikringsskap til rommet/punktet kursen skal gå til? Hvor mange vegger må man eventuelt gjennom? Hva slags vegger er dette? Du kan sende oss en mail med denne informasjonen + bilder av sikringsskapets innmat og kursoversikt for å få en cirka pris. Serviceleder vil da enten gi deg pris med en gang, ellers vil han be om å få komme på befaring.

Jeg skal gjøre en veldig liten jobb. Kan jeg få befaring?

Befaringer er hovedsakelig noe man gjør når arbeidet er relativt stort. Befaring må da til for å planlegge og gi et pristilbud.

Vi tar i utgangspunktet ikke befaring hvis man skal sette opp 1 stikkontakt/bryter/termostat eller 1 lampe etc. Hvis du derimot skal pusse opp kjøkkenet, få på plass en ny kurs, gjøre endringer i sikringsskapet, så gjør vi mer enn gjerne en befaring hos deg.

Lyset flimrer etter at jeg fikk innstalet ny dimmer.

Dimmeren kan være feil innstilt. Er det LED spotter så prøv å skru opp styrken litt før du demper den igjen.

Årsak 1, dimmer er ikke kompatibel med pære, er det led pære må dette ha led dimmer.

Årsak 2. Pæren du har byttet til er ikke dimbar.

Årsak 3. Dimmer begynner å bli slitt.

Hvorfor er det farlig med skjøteledning?

Bruk av skjøteledninger er ikke farlig i seg selv, men mange bruker dem på feil måte. En undersøkelse viser at syv av ti nordmenn kobler elektriske artikler til brannfarlige skjøteledninger i hjemmet sitt. Man skal ikke bruke skjøteledninger til produkter som trekker mye strøm (f.eks. varmeovner, oljeovner, vannkokere osv.) og man skal være forsiktig med å la skjøtelednigner ligge bak sofaen eller under stereobenken hvor det samler seg mye støv og utsettes for mekaniske påkjenninger hver gang man dunker borti med støvsugeren.

Hva kan jeg gjøre for å slippe å ta ut av stikkontakter hver gang det lyner?

For å sikre det elektriske anlegget mot lyn så finnes det noen tiltak som reduserer faren. Dette vil være å installere et overspenningsvern. Oversepnningsvern leder overspenningen vekk fra anlegget. Dette reduserer faren for at elektrisk utstyr blir skadet ved lynnedslag eller forsyrrelser i e-verkets nett.

Får ikke opp sikringen, har slått av alle aperatene, hva er feil?

Det kan være mangt som gjør at sikringen har gått og man ikke får slått den på igjen. Dersom du er utsatt av et slikt tilfelle så bør du kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige måler på ditt anlegg som vil da gi et svar på årsak, samt utbedre årsaken. Man skal ikke prøve å slå på sikringen hele tiden dersom den har slått seg av. Det er en årsak til at sikringen har gått og dersom man hele tiden prøver å slå den på så kan dette utgjøre stor brannfare.

Hva er 24 timer servicetelefon?

Vi har døgnåpen servicetelefon. Det vil si at dersom du har noen elektriske problemer kan du alltid ta kontakt med oss når som helst i løpet av døgnet og vi vil alltid kunne bistå.

Hva er servicegaranti innen 72 timer?

Dersom det skulle være feil, mangler eller annet som skjer etter vi har utført et arbeid hos deg skal vi være på plass innen 72 timer. (Gjelder i 5 år.)

Hva er Infratek rapport / tilsynsrapport?

Fixel har lang erfaring med å utføre utbedringer ift. tilsynet og rapporterer direkte tilbake til el-tilsynet om anleggets forbedring.

Det lokale elektrisitetstilsynet (DLE) er en del av det lokale nettselskap og har som oppgave å reduserer antall skader og ulykker som omfatter elektrisitet i bolig. En sentral del av denne oppgaven er å kontrollere det elektriske anlegget.

Eneboliger skal ha tilsyn hvert 20. år, fritidsboliger kontrolleres hvert 30. år.

DLE setter vanligvis bort den praktiske utførelsen av disse kontrollene til et sakkyndig selskap. Etter utført el-kontroll mottar du en rapport om ditt elektriske anleggs feil og mangler, og en frist for når reparasjonene må utføres.

Avvik må utføres av en DSB Godkjent bedrift. Det er vi.

https://www.fixel.no/tilsynsrapport/

Nytt sikringsskap, kurssikringene går oftere?

De nye sikringene løser ut når dem skal. Dette sikrer anlegget, kabler og apparater. De nye sikringene kan også løse ut på jordfeil ved en feil i anlegget.

De gamle sikringene kan stå flere timer med mye overbelastning uten å løse ut

er meget skadelig for det elektriske anlegget og kan være brannfarlig.

Eaton

jordfeil =blå       overbelastning=hvit

Schneider

Jordfeil=rød       overbelastning=grønn

Bruksanvisning skal være montert i sikringsskapet.

Halv spenning i boligen.

Du har mistet en fase. Dette kan komme av en brent fase eller en defekt sikring.

Merker at spottene ryker ofte.

Det er fordi halogen spotter bruker mye strøm og blir fort varme, dermed kan være årsaken til brann. Siden halogen spotter bruker mye strøm kan sjulte kabler brenne og koblingene ryke eller miste kontakt. De fleste halogenspotter har trafoer, disse har en begrenset levetid. Disse må da skiftes, det beste er å bytte over til nye integrerte led spotter. Høy spenning, mye vibrasjoner. Det kan være at dimmeren er defekt. Halogen skal slutte å produseres og led er erstatningen. Led spotter bruker mye mindre strøm og lyser bedre. Hvis jeg opplever noe med mine spottere som flimring, dårlig lys eller ikke skrur seg på kan dette være feilen.

Hvor finner jeg bruksanvisningen?

De mest vanlige bruksanvisningene finner du her: Bruksanvisninger

Hva er forskjellen på en termostat og effektregulator?

Effektregulator går på prosent og intervaller og er best når det ikke er lagt opp føler. Termostat har føler og går på Grader.

Hva er fordelen med smartløsning/appstyring?

Strømbesparelsen, Fler innstillinger. Kontroll på telefonen

Kan jeg bytte termostat selv?

Nei, må utføres av faglært person.

Hvor finner jeg informasjon om jobben?

Logg deg inn på din side

Her finner du all informasjon om jobben som har blitt utført hos deg.

Dersom du mangler passord kan du sende oss en melding eller ringe, så vil du få tilsendt et nytt passord.

Hvor lang ventetid har dere?

Til vanlige servicejobber kan ventetiden være på opptil en uke, men vi prøver å komme til deg så fort vi har ledig, vi tilbyr også servicegaranti, da vil vi være hos deg innen 72 timer. Ta kontakt med oss på kundeservice for mer informasjon.

Hvorfor blir ikke gulvet mitt varmt?

Her kan det være 1 av 4 feil:

termostat kan være defekt

føler til termostat kan være defekt

varmekabel kan ha brudd

kan være jordfeil på varmekabelen

For å finne feilen må en elektriker komme og gjøre målinger, dette er ikke noe dere kan fikse selv.

La det gå 24 timer fra du skrudde den på til du avgjør om den ikke virker.

Gulvet mitt blir kjempe varmt, hva skal jeg gjøre?

Hvis det er en av knapp/bryter på termostaten, så slå denne av, varmekablene kan bli defekte av å være alt for varme over lengre tid, her er det noe galt med termostaten som kun elektriker kan gjøre noe med.

Lampen min lyser ikke selv om jeg har byttet pære?

Hvis du har en dimmer på lampen kan denne være defekt, hvis du har kjøpt en LED eller sparepære kan det være at disse ikke er dimmebare med dimmeren du har. Kan også være at pæren du har byttet til er defekt, så prøv gjerne en ekstra pære også før du kontakter elektriker.

Lampen min blinker! (Har dimmer)

Her er det en av to ting, enten er pæren du bruker ikke kompatibel med dimmeren, eller så er dimmeren defekt, bytt pære til en gammeldags halogenpære, funker alt ok da er det pæren din som ikke er kompatibel med dimmeren, å få tak i LED pære med kvalitet er vanskelig for privatkunder dessverre så kontakt heller elektriker så kan du få LED pærer med opptil 100 000 levetimer som er kompatibel med dimmere og gir ett meget pent lys.

Det kan også være jordfeil (I nettet) som er årsaken til feilen.

Enkelte spotter i taket mitt sluttet å funke samtidig. (Har prøvd å bytte pærer)

Her er det en trafo oppe i taket ditt som er defekt, hvis du kun har 3 spotter i taket så anbefales det sterkt å da heller bytte spottene til LED spotter da en ny trafo ligger i nesten samme prisklasse som å bytte 3 spotter til LED, LED spottene vi selger i dag har 100 000 levetimer, blir maks 50grader og bruker i bestefall nesten en tiendedel av strømmen som de gamle 50watts spottpærene, kontakt oss så hjelper vi deg gjerne med å få dette utbedret.

En downlight fungerer ikke. (Har prøvd å bytte pære)

Først kan du prøve å bytte til enda en ny pære, det hender at man kjøper en ny pære som er defekt, men oftest er dette på grunn av noe brent, vanlige spottpærer kan bli opp til 250varmegrader og dette ødelegger tilkoblinger og kabler over tid, her må det feilsøkes for å finne nøyaktig feil, men anbefaler på det sterkeste å bytte ut spottene til LED spotter slik at du begrenser brann farer, kutter strømkostnader og slipper å bytte pærer på 100 000 timer. Hvis en tilkobling begynner å bli dårlig, så er det ofte ikke lenge før flere begynner blir dårlige.

Ny lampe ut eller inne?

Vi bruker SG som hovedlevrandør. Katalogen dems kan du finne her: sg-as.com

Sikring slår seg ut hele tiden, hva er feil? Hva kan jeg gjøre?

Er dette for eksempel en mye brukt kurs til kjøkken, en kurs som tar mye av varmen i anlegget eller en kurs som går til mye forskjellig, skal det ikke mye til for at sikringen går, er dette ett nytt problem kan det være at det kanskje er blitt kaldere ute eller at du har kjøpt noe nytt som bruker en del ekstra strøm, hvis dette er en kurs som er høyt belastet over lange tider kan det også hende at sikringen begynner å bli defekt da en sikring ikke bør belastes med mere enn ca 80% av sin merkestrøm, her kan elektriker bruke måleinstrumenter og finne ut av feilen og utbedre om ønskelig, det viktigste er at det blir funnet ut av, da sikringen kan bli veldig varm og ødelegge enda mere utstyr i sikringsskapet.

Hvis sikringen slår ut er det lurt å vente et minutt eller mer før du setter den opp igjen da det fortsatt kan være varme. Hvis sikringen igjen går etter dette anbefaler vi at du ringer elektriker.

Jordfeilvernet løser ut, sikring vil ikke holde seg oppe

Start med å skru av hovedsikringen og prøv å sett på igjen jordfeilvernet, hvis du fortsatt ikke får på jordfeilvernet så er det jordfeilvernet som er defekt.

Får du på jordfeilvernet derimot betyr det at du har en jordfeil på kursen din, da kan du se hvilket nummer sikringen er merket med og deretter se i kursfortegnelsen din/A4 arket på døren til sikringsskapet for å se hva sikringen går til.

Det piper inne/ved sikringskapet mitt? Jeg har sjekket at det ikke er røykvarsleren i taket.

Dette er jordfeilvarsleren din som piper, det betyr at du kan ha en jordfeil i anlegget, jordfeilvarslere er vanskelige å finne ut av for deg som kunde, da det er stor sjanse for at det er selve jordfeilvarsleren det er noe feil med.

Jordfeilvarsleren i seg selv trenger også strøm og er koblet til en av kursene dine, så å feilsøke på dette er vanskelig uten riktig måleutstyr, så beste forslaget vi har her er å kontakte elektriker som kan komme å se på problemet.

Hvis det er en jordfeil så kan dette være meget skummelt da en jordfeil fører til at alt som er jordet blir satt spenning på, dette kan føre til at du eller noen i husholdningen får strømgjennomgang hvis dem tar på noe strømførende som oppvaskmaskin, komfyren etc. så hvis du opplever at jordfeilvarsleren piper så bør dette tas på alvor og det tryggeste du kan gjøre er å skru av hovedsikringen til en elektriker har kommet og feilsøkt på problemet.

Ta så alle støpsler ut av stikkontaktene sine og skru av alle varmekabler på kursen, prøv så å sette på igjen sikringen, hvis du da får på sikringen igjen er det noe feil med noe av det du har skrudd av eller tatt ut, sett inn en og en ting igjen til sikringen går slår ut på nytt, det siste du da har satt inn/skrudd på er årsaken til feilen. (Dette gjelder hvis du har jordfeilbryter)

Hvis du har tatt ut alt på kursen uten at det har hjulpet så er det en feil i installasjonen din som for eksempel en utelampe, ute stikkontakt, brent takpunkt etc, så da må du kontakte elektriker.

Hvor får jeg tak i sikringspatroner nå?

Sikringspatroner blir faktisk bare vanskeligere å få tak i da gamle sikringsskap med skrusikringer er så gammelt at det skulle vært byttet og noe de fleste velger å gjøre nå, skrusikringer kan være overbelastet lenge før dem ryker og har ingen beskyttelse mot jordfeil, begge disse avvikene kan føre til brannskader.

Noen butikker har sikringspatroner opp til 25A men hvis en av hovedsikringene dine ryker kan det bli veldig kostbart hvis dette skjer etter vanlig arbeidstid, da det stort sett kun er elektrikere som får kjøpt disse patronene. Ta heller kontakt med oss før dette skjer, så vi kan hjelpe deg.

Mangler strøm/mangler strøm noen steder og lys er på halv styrke og ingen sikring har gått

Hvis du bor i blokk kan det hende du har hovedsikringen din i kjelleren i fellesarealet, da er denne hovedsikringen ofte plassert sammen med måleren din, er det flere i blokken som mangler strøm så kontakt vaktmester eller styret, som kan kontakte elektriker.

Hvis du bor i ett hus kan du ha inntakssikringer enten på loftet (ved der strømkabelen kommer inn i huset), i kjelleren eller rett over/under sikringsskapet ditt, dette er en vanlig grunn til våre utrykninger på vakt og er enten en sikring som har gått eller mangelfullt vedlikehold som har ført til at noe er brent, dette kan vi fikse på vakt om ønskelig og er ofte en forsikringssak, men er noe dere må sjekke med deres forsikring. Hvis du ser det er noe som er svidd eller brent må du bare skru av alle sikringer og ringe oss Så feilen kan bli utbedret.

Jeg har fått byttet innmaten i sikringsskapet mitt til nye kombivern(sikringer med innebygget jordfeilvern), nå slår sikringene mine oftere enn før…

Gamle skrusikringer kunne du belaste mye høyere enn det som faktisk står på dem, så en gammel 10A patron kunne belastes med helt opp til 20A før dem faktisk ryker, over tid vil dette føre til at ledninger og stikkontakter blir ødelagt og kan også føre til brann.

Gamle automater uten jordfeilvern er fra minst 2005 og har gjort en god jobb lenge, over tid vil enten sikringen begynne å slå ut oftere og oftere eller tregere og tregere da mekanikken i sikringen blir ødelagt.

De nye sikringene du nå har fått i sikringsskapet er mye mere nøyaktig slik at ikke anlegget skal bli overbelastet, dette for at det skal være tryggest mulig hos deg, så at sikringene dine slår ut oftere nå er for sikkerheten for ditt hjem, hvis sikringene slår ut alt for ofte så må dere vurdere å få lagt opp flere kurser for å fordele strømmen i anlegget bedre.

Hvorfor bytte ut sikringene mine til jordfeilvern?

I dag beskytter sikringene dine kun mot overbelastning(slår ut hvis du bruker for mye strøm på kursen så ikke kablene i huset skal bli varme og brannfarlig).

Jordfeilvern har vært ett krav allerede fra 2006(12år siden).
jordfeilvern eller kombivern som det også blir kalt, slår ut hvis du får en feil på anlegget ditt noe som er vanligere å få enn man tror, nye varmeovner, varmtvannsberedere, vannkokere etc kan ha en feil i seg fra dagen du kjøper produktet, noe som ikke er mulig for kunder å finne ut av før det er for sent ofte hvis man ikke har jordfeilvern, andre ting som ofte får jordfeil er gamle varmekabler, varmepumper, utebelysning og ute stikkontakter.

Hvis du får en jordfeil så betyr det at produktet du har feil på står med strøm i chassiset sitt på en komfyr, varmeovn, utelampe etc, hvis du da tar på dette chassiset kan du få strømgjennomgang som kan føre til hjerte stopp.
En annen fare er at den strømmen som da går fra produktet som det er noe feil med kan varme opp kablene inni veggen og føre til brann.

Hvor ofte bør anlegget mitt sjekkes?

Alle anlegg er forskjellige og blir brukt ulikt, men en generell regel er å få sjekket anlegget hvert 5. år og gjøre oppgraderinger ca hvert 20år.

Ett anlegg fra 1950 er ikke så godt laget for å tåle det forbruket vi har i dag i forhold til ett anlegg fra år 2000.

Har du ett anlegg fra før 2006 så har du mest sannsynlig ikke beskyttelse mot jordfeil eller jordet stikkontakter i alle rom, dette er i dag ett krav og gjør anlegget mye tryggere

Har kjøpt ny platetopp, nå får jeg ikke koblet til stekeovnen, hva gjør jeg?

Alt skal skje fortere og fortere i dag, og det gjelder matlaging også, derfor har nå platetopper fått boost-funksjoner og bruker masse strøm og trenger da egen kurs og anbefales at dere får inn komfyrvakt.
Stekeovnen har du derfor ingen kurs til lenger og dette må legges opp på nytt, den krever en 15A kurs og er noe vi enkelt kan fikse for dere.

Jeg har fått el-bil, hva nå?

Nye krav til el-biler kom i NEK 400 -2014, og blir stadig nye krav, så nå har du ikke lov til å lade bilen din i vanlig stikkontakt hvis ikke ladestrømmen i bilen din kan lade på under 8A da sikringen ikke skal belastes med mere enn 80% av merkestrøm.

Med det så er det ladestasjon du trenger og her er det letteste å bestille en befaring så vi kan komme å se på den beste løsningen for deg da alle anlegg er ulike er det vanskelig å gi en pris før vi har sett på anlegget.

Har ikke strøm i stikkontakten min?

Dette er nok en ledning som er løs eller ett brent punkt ett sted og må undersøkes av elektriker snarest, ikke prøv å bruk denne stikkontakten og siden det også kan være ett brent vil vi anbefale på det sterkeste at kursen blir skrudd av til dette blir undersøkt nærmere

Problemer med komfyrvakten min

Hvis problemet er at det ikke skjer noe på platetoppen din så kan du ha satt på barnesikringen til platetoppen, ikke satt støpslet til platetoppen ordentlig inn i stikkontakten eller så kan det være at sikringen har slått ut.

Hvis sensoren til komfyrvakten piper kan det være at sensoren ikke er plassert riktig på sabotasjeplaten sin (en stålplate sensoren skal sitte på som sensoren kun passer en vei) eller så kan den ha slått ut på feil, da skal det holde med å trykke inn sensoren en gang i ca 0,5sekunder.

Hvis ikke noe av overnevnte fungerer så bør elektriker kontaktes da det er mange typer komfyrvakter med mange forskjellige funksjoner, det beste her er å kontakte elektrikeren som har satt opp produktet hvis det fortsatt er reklamasjonsrett, hvis det ikke er reklamasjonsrett så skal de fleste elektrikere ha kjennskap til komfyrvakter så da kan du velge hvem som helst autorisert elektriker.

Om det ikke hjelper og du benytter produkt fra CTM lyng kan du ringe den  døgnåpne servicetelefon på 46488100

Hvorfor skal man ikke bruke skjøteledninger?

Den faste installasjonen din er tilpasset hele veien fra sikringsskapet til siste stikkontakt, det vil si at det er brukt riktig tykkelse på kabler i forhold til sikringen og lengden på installasjonen og tilkoblinger er skrudd til med det momentet som er anbefalt. Skjøteledninger er masseprodusert med tynne ledere og støpt i sammen av en maskin med stikkontakt-padder fra mange typer land som igjen kommer i forskjellig kvalitet, ofte er det billigst mulig for så å selge det for mest mulig som er i fokus. Selv om de er testet og godkjent for de kriteriene produsenten har satt så betyr ikke det at dem er trygge å bruke i hjemmet ditt, her i Norge har vi blant annet 16A sikringer som krever mye tykkere kabler enn det er i skjøteledninger, ett annet faremoment er at skjøteledninger ofte er vendt med padden oppover, noe som fører til at støy og smuss samler seg og kan føre til kortslutning eller brannfare. Ta derfor heller kontakt med en elektriker som kan utvide kursen din slik at du får opp flere fast installerte stikkontakter, visste du at det for eksempel er krav til å ha minimum 6uttak bak TV plassen i dag?

Hvorfor skal jeg ta en el-sjekk?

Levetid på produkter er satt til ca 30år, det vil si at når den tid begynner å nærme seg så kan fjøringen i stikkontaktene begynne å bli slakke, brytere gnistrer når du slå dem av og på, sikringer begynner å bli slitte og bak lamper er det ofte omfattende koblingspunkt som har opplevd mye varme fra lampen under seg som kan føre til at isolasjonen på kablene blir sprø og kan dette av kabelen..

Det er veldig mye som har skjedd de siste årene innen teknologi, vi kjøper flere og flere apparater som krever mye strøm som fører til at sikringene går oftere samtidig som det gamle anlegget blir slitt ut.

Vi har lang erfaring med å detektere feil i anlegg, vet hvor vi skal se og kan gi mange gode anbefalinger som øker sikkerheten i anlegget ditt. Det er skremmende tall på hvor mange boliger som opplever brann i året, og 50% av disse brannene har opprinnelse i det elektrisk. Ha fokus på det elektriske og sett deg inn i anlegget ditt, vi har masse erfaringer innen feil i anlegget da vi også har vår vakt utrykning og har sett det meste av feil som kan skje, når du får en el-sjekk av oss er ingen spørsmål dumme og vi hjelper deg gjerne med å informere deg hva man skal ha ekstra fokus på i fremtiden.

bytte ut sikringene til automatsikringer, dette vil øke sikkerheten i anlegget og gjøre så du slipper å lete etter sikringspatroner i fremtiden.

Jeg har fått strøm, er dette farlig?

Hvis du ikke har kunnskap til hvor strømmen har gått igjennom kroppen så SKAL du oppsøke lege, hjertet ditt kan i verste fall stoppe og dette kan skje så sent som 8 timer etter ulykken.

Ny strømmåler i huset for hybel eller utleiedel?

Dette må søkes om til nettselskapet og denne jobben må gjøres av en elektriker. Det er viktig at boligen er seksjonert slik at antall registrerer boenheter = Antall ønskede strømmåler men kan installere internmåler uten søknadder.

Jeg har fått meg varmepumpe, hva bør jeg tenke på?

Varmepumper skal ha jordet stikkontakter og en egen kurs med jordfeilvern, dette kan vi hjelpe deg med.

Alle varmepumper bør også ha service minst hvert 2. år noe vi kan hjelpe dere med, filterene på innedelen bør renses ca hver 6. måned. Alt dette må gjøres for at varmepumpen skal leve lengst mulig og være så effektiv som mulig.

Ansvar:

Informasjonen om regelverket er kun ment som veiledning som ikke erstatter juridisk rådgivning. Vi tar ikke ansvar for at informasjonen er oppdatert til de til enhver tid gjeldende regler og forskrifter. Du har selv ansvaret for å undersøke gjeldende regelverk. El-tilsynsloven og forskrift om elektroforetak mv. ligger tilgjengelig på lovdata.no.

Vi tar intet ansvar for skade, tap eller lignende som skyldes at du alene baserer deg på informasjon fra våre nettsider. Dette gjelder både informasjon om gjeldende regelverk, og informasjon om fremgangsmåter osv.

Start typing and press Enter to search

Kontakt elektriker Chia på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Lars på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Kim Are på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Kevin på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Lars Erik på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Christian på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Sten Omar på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Christian på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Joachim på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Henrik på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Tor Håkon på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Stiche på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Irving på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Yelar på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Stig på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Abdikafi på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Alexander på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Levi på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Marcus på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Olav på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Erik på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Vetle på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Anders på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Daniel på tlf 22 43 01 07 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Stefan på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Arin på tlf 22 44 16 40 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Halvor på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×

Kontakt elektriker Alexander på tlf 815 00 005 eller bruk skjemaet under:

×